Zajrzyj także do innych moich przepisów na zupy: – pyszna zupa cebulowa z grzanką – genialna zupa z białej cebuli – musisz jej spróbować – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z ziemniaków ze śledziem – krem z białych szparagów – zupa krem z fenkuła – najbardziej klasyczny krem z pomidorów – góralska kwaśnica ZUPA KURKOWA Ilość porcji: 3-4 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – pół cebuli – 200 g świeżych kurek – 250 g ziemniaków (waga po obraniu) – 500-600 ml bulionu, możesz wykorzystać mój przepis na rosół – pół marchewki – 1 ząbek czosnku – 2 łyżki śmietany 18% – koperek – sól, pieprz – 1 łyżka oliwy do smażenia – szczypta kurkumy Przygotowanie: Cebulę obierz i posiekaj drobno, czosnek pokrój w cienkie paseczki. Dodaj także śmietanę, wcześniej hartując ją gorącą zupą (do naczynia ze śmietaną dodaj 3-4 łyżki gorącej zupy, dokładnie wymieszaj i dopiero wtedy wlej całość do garnka). Polecam Wam także mój prze genialny przepis na szakszukę z kurkami, naprawdę warto ją zrobić. Na podsmażoną cebulę wrzuć kurki i duś je około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. To chyba moje ulubione grzyby, nie są takie ciężkie i można z nich wyczarować naprawdę cuda. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.