Gulasz z burakami a’la myśliwski

Obiad
12.10.2017 9:11
Gulasz z burakami a’la myśliwski

Gulasz z burakami a’la myśliwski 4 porcje (1 porcja to ok. 340 kcal) czas przygotowania: ok. 1 godzina 45 minut koszt: ok. 4,30 zł za 1 porcję Składniki: pieczarki 500g olej do smażenia 1 łyżka szalotki 4 sztuki marchewka 1 sztuka pietruszka 1 sztuka buraki 2 średnie sztuki czosnek 2 ząbki orzechy laskowe 70g czerwona soczewica 120g wino czerwone półwytrawne lub wytrawne 200ml bulion 900ml koncentrak pomidorowy 50g suszony tymianek 1 łyżeczka suszony rozmaryn 1 łyżeczka ziele angielskie 4 ziarenka liście laurowe 2 sztuki sos sojowy 2 łyżki kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka sól i pieprz do smaku Wykonanie: Na oleju smażymy pieczarki pokrojone w ćwiartki przez ok. 5 minut (do wyparowania z nich wody). 2 cloves hazelnuts 70g red lentil 120g red wine 200ml broth 900ml tomato concentrate 50g dried thyme 1 tsp dried rosemary 1 tsp allspice 4 grains bay leaves 2 pieces soy sauce 2 tbsp instant coffee 1 tsp salt and pepper to taste Instructions: Fry the mushrooms cut into quarters with oil for about 5 minutes (to evaporate water from them). Najlepiej smakuje podane ze świeżym pieczywem. Beet stew with wine and herbs 4 servings (1 serving – 340 kcal) time of preparation: 1 hour 45 minutes Ingredients: mushrooms 500g oil 1 tbsp 4 shallots 1 carrot 1 parsley 2 medium beets garlic Tym samym przekonując nie rzadko osoby, które jedzą na co dzień mięso do tego, że mogą zjeść coś równie smacznego, a nawet prawie identycznego w smaku, rezygnując z niego. When the stew is thick,put the stew into the pot, pour over the broth, add the concentrate, spices, coffee and simmer under cover for about 1 hour. After this time add salt and pepper to taste. Kiedy całość jest już gęsta przenosimy gulasz do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat, przyprawy, kawę i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Nie pożałujecie! Widząc przepisy na gulasze myśliwskie z dziczyzną, nie mogłam obok przejść obojętnie i nie zrobić jego wegańskiej wersji. Buraczki teraz są wspaniałe, więc trafiają po nóż i na stół trafia gulasz z burakami a’la myśliwski. Wiem, że wielu wegan i wegetarian skupia się na tym, żeby szukać przepisów z góry pozbawionych odzwierzęcych produktów. W końcu warzywa długo-gotowane z dodatkiem wina i ziół muszą smakować rewelacyjnie w każdym połączeniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/obowiazkowe-danie-w-pazdzierniku-gulasz-z-burakami-ala-mysliwski/