25 cm: - 150 g mąki pszennej - 100 g masła - 1 żółtko - 2 łyżki zimnej wody - sól, papryka słodka i ostra Nadzienie: - 150 g świeżego jarmużu - 1 łyżka soku z cytryny - 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka - 125 ml śmietany 18 % - 1 duże jajko i białko z ciasta - ser żółty starty ( około 3 łyżki ) - 1/2 kulki mozzarelli - papryka wędzona w proszku - sól, pieprz do smaku 1. 3. Jajko oraz białko roztrzepujemy ze śmietaną, serem żółtym oraz przyprawami na koniec dodajemy jarmuż pokrojony na drobno oraz usmażony filet z kurczaka. przez około 10-15 minut. 5. Na lekko przestudzony spód wykładamy nadzienie i pieczemy całość w 180 stop przez 30-35 minut. Tarta wyszła bardzo smaczna z chrupkim ciastem o smaku paprykowych krakersów, a to za sprawą dodatku słodkiej i ostrej papryki oraz soli :) Składniki na tartę o śred. 2. Jarmuż myjemy i blanszujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny a następnie osuszamy.