Jeżeli chcesz przetrwać okres jesienno-zimowy to polecamy spróbować zrobić domowy antybiotyk.
Dzięki niemu wzmocnisz swój organizm i żadne przeziębienie nie będzie Ci straszne.
Wszystko czego potrzebujesz to:
- ocet jabłkowy – 700 ml,
- kurkuma w proszku – 2 łyżki,
- posiekany czosnek – 1/4 szklanki,
- posiekana cebula – 1/4 szklanki,
- starty imbir – 1/4 szklanki,
- świeża ostra papryka – 2 sztuki,
- tarty chrzan – 2 łyżki.
Przygotuj sobie wyparzony słoik, wrzuć wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj i zalej octem.
Na koniec zakręć szczelnie słoik, mocno wstrząśnij i odstaw w suche i zaciemnione miejsce.
Po około 14 dniach antybiotyk jest gotowy!
Pij tylko 2 łyżki dziennie i bądź zdrów!