DYNIOWE CIASTECZKA Z MUSLI

Magdalena
Fit
27.09.2017 3:01
DYNIOWE CIASTECZKA Z MUSLI

Gdy zmięknie 3/4 dyni blendujemy na gładkie puree, a pozostałą 1/4 dyni kroimy na mniejsze kawałki. Gotową masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując ciasteczka o dowolnym kształcie ( ja w tym celu użyłam foremkę do wykrawania do ciastek).. Wykonanie: Dynie obieramy ze skórki, myjemy, suszymy, kroimy w kostkę i gotujemy w garnku z odrobiną wody do miękka. Kolejno dodajemy: płatki owsiane górskie, płatki żytnie, amarantus ekspandowany, płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, nasiona chia i garść żurawiny. W misce mieszamy ze sobą: przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/09/dyniowe-ciasteczka-z-musli.html