Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

Kamila
Przetwory
22.09.2017 15:58
Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

Posypujemy nieco ziołami (tymianek i oregano), wkładamy do nagrzanego piekarnika ok. 60-80 *C pamiętając aby temperatura nie była za wysoka bo zamiast wysuszyć pomidory spalimy je. Dlatego warto je suszyć samemu :) Składniki: 1,5 - 2 kg pomidorów Oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku bazylia świeża - kilka listków tymianek, oregano papier do pieczenia Wykonanie: Domowe suszone pomidory z dodatkiem czosnku i bazylii Suszone pomidory są niezłym dodatkiem do sałatek, szpinaku, czy innych dań. Wysuszone pomidory układam ciasno w słoiku przekładając je od czasu do czasu liściem świeżej bazylii i plastrem czosnku. A kiedy zrobimy je sami nie tylko będą lepiej smakować to zaoszczędzimy sporo pieniędzy ponieważ za 1 kg suszonych pomidorów można zapłacić nawet do 45 zł. Z ogrodu pozbierałam różnego rodzaju pomidory , te mniejsze i większe, tak więc i ich szybkość suszenia była różna.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kamira90.blogspot.com/2017/09/suszone-pomidory-z-bazylia-i-czosnkiem.html