Biszkoptowy omlet malinowy

Ewa
Śniadania
16.09.2017 8:11
Biszkoptowy omlet malinowy

- 4 jajka - 80 g cukru - 1 op. cukru wanilinowego (16g) - 100 g mąki pszennej - 80 g jogurtu greckiego (to jest około 1,5-2 łyżki) - 30 ml soku Malina z lipą MalinaVITAL - 220 g świeżych malin Białka ubijamy na sztywną pianę. Z dodatkiem świeżych malin, ale też i z dodatkiem fantastycznego, zdrowego soku Malina z Lipą MalinaVITAL od OLEOFARM. Sok wyciskany jest ze świeżych owoców z ekstraktem z kwiatów lipy. Skład to: 98,8% soku z malin i 0,2 % ekstraktu z kwiatów lipy. Po tym czasie omlet możemy przewrócić na drugą stronę, lub zmniejszyć nieco płomień i dalej smażyć pod przykryciem do całkowitego ścięcia się jajek. Ekstrakt z kwiatu lipy wykazuje właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu pomaga chronić komórki organizmu przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Uwagi: Z podanych proporcji wyszedł mi 1 duży i 5 małych omletów (małe omlety o średnicy ok 15 cm). Jogurt grecki mieszamy z sokiem Malina z lipą malinaVITAL. W całym pokoju, ba, prawie na całym piętrze unosił się piękny zapach malin. Wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego i układu oddechowego oraz nerkową eliminację wody z organizmu. Smażymy pod przykryciem, na niewielkim ogniu, do momentu aż jajka nieco się zetną. Jako uzupełnienie codziennej diety w tym okresie polecam do picia sok Malina z Lipą MalinaVITAL. Jak widzicie, same plusy:) W paczce, którą otrzymałam, oprócz fantastycznych soków znajdował się też kociołek i pachnące woski zapachowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/09/16/biszkoptowy-omlet-malinowy/