Kotlety jajeczno-ryżowe

Ewa
Obiad
16.03.2021 9:20
Kotlety jajeczno-ryżowe

Kiedy pomysłu na posiłek brak, pomocny może okazać się przepis na kotleciki jajeczno-ryżowe. Przygotowanie ich nie zrujnuje Waszego portfela, a z całą pewnością nasyci na jakiś czas. Kotleciki wychodzą smaczne, choć ich konsystencja moim zdaniem wymaga podania do nich sosu. Możecie przygotować sos na ciepło, pieczarkowy, pomidorowy lub koperkowy, lub zadowolić się minimalizmem w najlepszym wydaniu, a więc sosem na bazie majonezu i ketchupu, doprawionego solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Wsypujemy do miski. Studzimy. Sześć jajek gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Do miski z …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/03/16/kotlety-jajeczno-ryzowe/