Grzanki z pomidorami Składniki: 5 kromek wiejskiego chleba 500 g kolorowych pomidorów 1 duży ząbek czosnku oliwa z oliwek EV listki szałwii sól pieprz Wykonanie: Kromki chleba smarujemy oliwą i podpiekamy na grillowej patelni. Jeśli nie przepadacie zbytnio za czosnkiem, możecie go pominąć, choć ja uważam, że takie przetarcie podpieczonej kromki chleba ząbkiem czosnku daje bardzo fajny i delikatny czosnkowy posmak i super współgra z pomidorami. Kładziemy je z powrotem na patelni i układamy na nich listki szałwii. Dziś zapraszam Was na pyszne, letnie - dziś w końcu pogoda nam dopisuje - i kolorowe śniadanie !
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/09/grzanki-z-pomidorami.html