Chili con carne

Kamil
Obiad
10.09.2017 10:15
Chili con carne

Składniki Ilość porcji: 4 Mielona wołowina – 500 g Bulion wołowy – 100 ml Czerwona fasola z puszki – 250 g Krojone pomidory z puszki – 400 g Kukurydza z puszki – 150 g 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 czerwona cebula 1 papryczka chilli 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu) 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka cukru Garść świeżej kolendry Chili con carne powinno być dość pikantne, ale w taki sposób, żeby je zjeść ze smakiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://alepysznie.pl/2017/09/klasyczne-chili-con-carne/