PĘCZOTTO BURACZKOWE Z WĘDZONYM TWAROGIEM

Magdalena
Obiad
09.09.2017 1:22
PĘCZOTTO BURACZKOWE Z WĘDZONYM TWAROGIEM

Koniecznie trzeba tego spróbować 😉 Składniki: 1 cebula czerwona 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy pęczak 4-5 szklanek bulionu pęczek szczypiorku kilka gałązek świeżego tymianku 1 łyżka soku z cytryny oliwa do smażenia sól, pieprz 1 łyżka sosu sojowego twaróg wędzony Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W wykonaniu jest również bardzo proste, choć trochę uciążliwe bo trzeba cały czas stać i mieszać do momentu, aż kasza będzie miękka, aby się nie przypaliła. Na drugiej patelni prażymy przez około 2 min. kaszę pęczak i dodajemy ją do buraków. A do tego twaróg wędzony, który odwala w tym daniu kawał dobrej roboty bo nadaje mu wyrazistości i ciekawego smaku. Na końcu dodajemy posiekany tymianek i szczypiorek oraz przyprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pęczotto...podoba mi się ta nazwa - to takie risotto tylko zamiast ryżu jest kasza pęczak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/09/peczotto-buraczkowe-z-wedzonym-twarogiem.html