PANCAKES

KAROLINA
Fit
07.09.2017 17:07
PANCAKES

Myślę, że większość z Nas pankejki robi trochę na oko, ale z racji tego, że bardzo często pytacie mnie o przepis na pancakes to dlatego dziś ląduje na blogu! SKŁADNIKI: - 1/2 szklanki mąki jęczmiennej - 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej - 1/2 szklanki wody - 1/4 szklanki mleka - 1/4 szklanka jogurtu naturalnego (lub 1/2 banana dojrzałego) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 duże jajko eko - ja nie dodaje cukru ponieważ pancakes polewam zawsze syropem z agawy lub syropem klonowym, ale jeśli lubisz słodkie to dodaj od 2 do 3 łyżek cukru W/w składniki wymieszaj trzepaczką odstaw na 15 minut. zamiennie możesz użyć masła lub oleju *zamiast mąki jęczmiennej możesz użyć pszennej *jeśli nie jesz jajek dodaj po prostu 1 całego banana i zmiksuj masę Ale smakują mi najbardziej przygotowane z dwóch rodzajów mąk takich jak: mąką orkiszowa (chyba moja ulubiona) Można zrobić na słodko, można zrobić na wytrawnie. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, na minimalnej ilości oleju kokosowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/09/pancakes.html