Choć jedna butelka zawsze musi być w mojej kuchni 🙂 Składniki: 100 g ryżu cynamon 2 łyżki jogurtu naturalnego około 1 i 1/3 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego 1-2 łyżeczki miodu (lub do smaku wg uznania) 2 małe jabłka Przygotowanie: Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także ma zdrowotne właściwości. Następnie do naszych cynamonowych jabłek dodajemy gorący, ugotowany ryż i miód do smaku (ilość miodu dostosujemy do własnych upodobań smakowych i słodkości jabłek). Całość smażymy jeszcze z 2-3 minuty mieszając. Dziś zapraszam Was na szybkie danie – smażony ryż z jabłkiem i cynamonem. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie 10-15 minut 🙂 (w zależności od użytego ryżu).