Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 10-15 pomidorków koktajlowych – 1 łyżka gęstej śmietany (12-18 %) – 6 łyżek startego parmezanu – 250 g sera ricotta – 4 jajka – sól i pieprz – opcjonalnie bazylia i oregano ( po ok. 1/2 łyżeczki) Przygotowanie: Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na placek o średnicy 40cm. Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Na tak podpieczone ciasto wykładamy przygotowane nadzienie a na wierzchu układamy pomidorki. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm.