Polecam Wam także: – pizzę z szynką i pieczarkami – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto – pizzę na tortilli – pizzę z patelni – pizzę z ciasta francuskiego – zapiekanki z pieczarkami Przygotowanie: 30 minut Składniki podpłomyki: – 450 g mąki + dodatkowa do podsypania blatu – szczypta soli – 250 ml wody Pozostałe składniki: – konfitura z czerwonej cebuli – kozi ser – świeży tymianek lub rozmaryn Przygotowanie: Przesianą mąkę, sól i wodę wymieszajcie, a następnie ugniećcie jednolite ciasto. Jeśli zdecydujecie się na zrobienie konfitury z cebuli z mojego przepisu, możecie wykorzystać ją także jako dodatek do mięsa, sera lub dodatek na wędlinę na kanapkę. Tym razem postawiłam na wersję prostą w przygotowaniu ale wykwintną w smaku, z konfiturą z cebuli i kozim serem. Na podpłomyku połóżcie konfiturę z cebuli oraz kilka plasterków koziego twardego sera. Zamiast czasochłonnego ciasta na pizzę, możecie zrobić szybszą wersję na polskim podpłomyku.