Cukinię dorzucamy na sam koniec gotowania aby się nie rozpadła tylko zachowała swój kształt. składniki: 1 kg młodej cukinii, u mnie żółta i zielona 300 g obranych ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka 1,5 l bulionu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku sól,pieprz ostra papryka do smaku 50 ml śmietanki 30 % do zabielenia Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Cukinię dokładnie umyć i razem ze skórę również pokroić w średnią kostkę. Gdy warzywa będą już miękkie garnek zestawić z ognia, dodać posiekany koperek i śmietankę. Gotować jeszcze do miękkości warzyw ale żeby cukinia się nie rozpadła. Ziemniaki pokroić w średnią kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/08/zupa-cukiniowa.html