Chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście

Magdalena
Przekąski
02.09.2017 15:21
Chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście

Składniki: - 1 mały kabaczek (najlepiej cienki) - 1/2 szklanki mąki pszennej (u mnie koszalińska Młyny Stoisław) - 1/2 szklanki mąki kukurydzianej - 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki - sól i pieprz do smaku - mleko (u mnie 2%) - olej do smażenia - + 2 czubate łyżki mąki pszennej i 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej do obtoczenia Przygotowanie: Kabaczka myjemy, a następnie tniemy na talarki (około 0,5 cm). Po czym obtaczamy w mieszance mąk (2 czubate łyżki mąki kukurydzianej z 2 czubatymi łyżkami mąki pszennej). W większej misce mieszamy 1/2 szklanki mąki pszennej z 1/2 szklanki mąki kukurydzianej. Tak przygotowane talarki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto (najlepiej na mniejszym ogniu, wtedy kabaczek będzie miękki w środku). Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Do przygotowania chrupiących talarków z kabaczka użyłam mąki pszennej koszalińskiej z Młynów Stoisław. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/chrupiace-talarki-z-kabaczka-w-paprykowym-ciescie/