Jak ugotować kukurydzę – składniki: 2 świeże kukurydze (mogą być mrożone) 1 łyżka cukru Szczypta soli Dodatki: Masło, sól, masło czosnkowe Gotowana kukurydza to przysmak lata, chociaż można ją przygotować przez cały rok – z kukurydzy mrożonej. Od tego momentu gotować ok. 10 – 15 min. Ugotowane kukurydze podawać polane stopionym masłem lub masłem czosnkowym, posypane solą. Oczywiście gotowaną kukurydzę można kupić na stoiskach, można też zrobić ją samemu. Zobacz także: Jak ugotować ziemniaki Jak ugotować jajko na miękko? W odpowiednim garnku zagotować wodę z cukrem i szczyptą soli, włożyć kukurydze i czekać do ponownego zagotowania.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://poradzimy24.pl/jak-ugotowac-kukurydze-przepis/