Potrzebujemy: Na biszkopt: - 3 jajka - 3 czubate łyżki mąki - 3 czubate łyżki cukru - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka wrzątku - szczypta soli Reszta ciasta: - 2 galaretki niebieskie - 1 galaretka brzoskwiniowa - 1 puszka brzoskwiń w puszce - 2 śmietany kremówki - 2 łyżeczki żelatyny Po stężeniu rozkładamy brzoskwinie i zalewamy bitą śmietaną z dodatkiem żelatyny oraz posiekaną galaretką brzoskwiniową. Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a potem stopniowo żółtka. Kiedy będą już półpłynne wylewamy je na biszkopt i znowu do lodówki. Teraz mieszamy niebieskie galaretki (na dwie – pół litra wody). Następnie blachę wykładamy folią aluminiową i kładziemy biszkopt na dno. Następnie wyjmujemy owoce z puszki i napełniamy środek brzoskwiń galaretką. Reszta galaretki zostaje na wierzchu by powoli tężała.