Na marynatę: - 1 łyżka soli - 3 łyżeczki cynamonu - olej - 1 łyżeczka pieprzu - rozmaryn - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 kieliszek żubrówki Będzie to mięso pieczone, uprzednio dwa dni marynowane i tak zapaszyste i wpisujące się w święta, że trzeba je zrobić ☺. Dokładnie smarujemy sosem i zostawiamy w spokoju przez dwa dni (w lodówce). Całość obwiązujemy sznurkiem spożywczym, aby mięso nie rozeszło się w czasie pieczenia. Przepis znalazłam na blogu Kulinarne rozkosze podniebienia i żeby nie było tak samo dokonałam trochę zmian. Ze składników na marynatę robimy mieszankę i wkładamy do niej mięso.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/11/karkowka-pachnaca-swietami.html