Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – Składniki: 1 mały dojrzały banan (ok. 110g) 100g brzoskwiń w syropie (1 cała brzoskwinia = 2 połówki z syropu) 50g suchej kaszy jaglanej 200ml mleka 2% 1 łyżeczka miodu pszczelego (ok. 10g) Budyń z podanych poniżej składników ma ok. 506 kcal i wystarczy na 2 porcje po ok. 254 kcal każda. Budyń z podanych poniżej składników ma ok. 506 kcal i wystarczy na 2 porcje po ok. 254 kcal każda. Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – to propozycja na zdrowe, dietetyczne śniadanie lub podwieczorek :) Można go również zabrać w pudełeczku do pracy, ponieważ smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Można go podawać z ulubionymi nasionami, np. chia, lub po prostu z ulubionymi owocami. Tak przygotowany budyń jaglany można serwować zarówno na gorąco, jak i na zimno.