Zrazy wołowe

Anna
Obiad
23.08.2017 17:18
Zrazy wołowe

Jeśli szukacie więcej potraw kuchni polskiej polecamy Wam przepisy kuchni polskiej Składniki: 8 plastrów wołowiny 2 ogórki kiszone Plaster boczku 3 cebule 8 łyżeczek musztardy sarepskiej Sól i pieprz 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego Wszystkie zrazy obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odkąd pamiętam, odświętnie na naszym stole pojawiały się półmiski zrazów wołowych zawijanych z ogórkiem i boczkiem. Opis zrazy wołowe: Zrazy wołowe należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Na tym samym oleju co smażyliśmy zrazy, smażymy pokrojoną cebulę w piórka. W domu zazwyczaj podawane były z kaszą i takie właśnie wszystkim polecam. Oczywiście podawać możemy je również z ziemniakami czy innymi dodatkami wedle upodobań. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/zrazy-wolowe/