Kabaczkowe placki z marchewką i fetą (wersja z mięsem lub bez)

Joanna
Przekąski
22.08.2017 19:48
Kabaczkowe placki z marchewką i fetą (wersja z mięsem lub bez)

Myślę, że z boczkiem też by były dobre ;) - starty kabaczek (na dużych oczkach, bez nasion i skórki) - stare marchewki (również na dużych oczkach) - 2 filety z kurczaka lub pętko kiełbasy - 2-3 ząbki czosnku - 3 jajka - 300 ml mleka - 270 g serka feta - 5 łyżek mąki pszennej - sól - pieprz - olej do głębokiego smażenia - ulubione zioła Dobrze wchodzą z zupo-kremem z marchewki i wynagradzają czekanie 72 hr na ukończenie produkcji Oberona w Warframe. Łyżką nakładamy masę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron do zarumienienia się. moje kubki smakowe jednak łaknęły nieco mięsa, więc polecam z kurczakiem lub kiełbasą. Czegoś mi tu jednak brakowało, wiec uratowałam się samotnym filetem z kurczaka. Po takim czasie (jeśli jeszcze będą) wciąż będą dobre ;)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://giolancer.blogspot.com/2017/08/kabaczkowe-placki-z-marchewka-i-feta.html