Składniki - 8 średnich czerwonych papryk - puszka kukurydzy - 2 puszki czerwonej fasoli - 500 g mielonego mięsa wieprzowego o niskiej zawartości tłuszczu - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - łyżeczka, ziół prowansalskich - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - sól, czarny pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Jeżeli w planach macie zamiar przyrządzić coś z mięsa mielonego i chcecie aby było to coś szybkiego i prostego a jednocześnie choć trochę wyszukanego i wyrafinowanego to polecam ten przepis. Papryki piec 1 godzinę na blasze lub w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Niecodzienna forma podania ( no bo raczej nie serwuje się takich dań często ) może nawet skusić do spróbowania naszych milusińskich. Dodać koncentrat oraz przyprawy ( sól i czarny pieprz według uznania ), wszystko dokładnie wymieszać. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :) Z góry dziękuję.