Prostokąciki Z Dżemem Rabarbarowym Na Serwatce

Iwona
Desery
28.06.2018 13:10
Prostokąciki Z Dżemem Rabarbarowym Na Serwatce

1. Najpierw tworzymy zaczyn i odstawiamy go do podrośnięcia (wkruszamy drożdże do serwatki dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy). 3. Kiedy ciasto wyrośnie, odgazowujemy je na blacie i wałkujemy je dość cienko, a następnie wycinamy nie duże prostokąty na które nakładamy po łyżce dżemu i szczelnie zalepiamy. Kiedy zaczyn wyrośnie dodajemy go do mąki i zaczynamy wyrabiać ciasto, podczas wyrabiania dolewamy masło (dolewamy tak aby ciasto było mięciutkie ale niezbyt klejące). ciasto jest wtedy gotowe kiedy odchodzi od miski i ręki ( u mnie wyrabianiem zajął się robot, a zajęło mu to około 5-7 minut). Następnie odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia do podrośnięcia na około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/06/prostokaciki-z-dzemem-rabarbarowym-na.html