Barszcz czerwony

Zupy

13.08.2017 16:27

Barszcz czerwony

Do niedużego naczynia przełóż śmietanę, dodaj do niej małą chochelkę gorącego płynu z zupy i dokładnie wymieszaj. Gdy śmietana dokładnie połączy się z zupą wlej ją do barszczu i szybko ją zamieszaj. Od momentu zagotowania gotuj na niewielkim ogniu, pod pokrywką przez 30 minut. wrzącej wody, sok z buraków, ocet i sok z cytryny. 2 minuty przed końcem gotowania warzyw i buraków dodaj do zupy posiekany drobno świeży majeranek. Zamieszaj i podgrzewaj przez kilka minut, ale nie doprowadzaj barszczu do zagotowania. Doprowadź do zagotowania i gotuj nadal pod przykryciem około 30 minut. Fasolę zalej zimną wodą i odstaw na całą noc (co najmniej 8 godz.).

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2016/08/barszcz-czerwony.html