Potrzebne składniki - 1 kg szynki wieprzowej - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 8 pieczarek - 2 czerwone papryki - 4 pomidory obrane ze skórki - 2 marchewki - po 2 garście fasolki szparagowej żółtej i zielonej - natka pietruszki - koperek - sól (pieprz) - 2 liście laurowe - 4 ziela angielskie - 4 łyżki sosu sojowego - 5 łyżek białego wina - 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków - olej Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gulasz wieprzowy z warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Chciałabyś kupić produkty na ten przepis przez internet – zrób zakupy spożywcze online. Sposób wykonania - Mięso myjemy i kroimy w kostkę kub paski wkładamy do marynaty z sosu sojowego, 2 łyżek oleju, wina i odstawiamy na godzinę. - Do pustego już woka wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy cebulkę i chwilę smażymy, dodajemy pieczarki i smażymy 2-3 minuty. - Dokładamy marchewkę, fasolkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy mieszając, dodajemy paprykę i znów smażymy 2-3 minuty. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Przekładamy do dużego garnka zalewamy wodą żeby przykryła mięso, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu. - W rozgrzanym woku lub dużej patelni smażymy mięso wraz z marynatą 10 minut.