Idealny na grilla! Kukurydza gotowana z ziołowym masełkiem / 1 porcja Składniki: 1 kolba świeżej kukurydzy 2 łyzki masła solonego 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki plud do posypania 1/3 łyżeczki suszonego oregano 1 ząbek czosnku 2 łyżki czarnuszki do posypania Przygotowanie: Pamiętam, jak jeździliśmy na kolonie, królowała taka smażona na oleju, do dzisiaj pamiętam ten zapach, pozostaje w pamięci na całe życie. Nigdy nie próbowałam tej na oleju, ale gotowana smakuje bardzo dobrze, co więcej zyskuje na kolorze. Oczywiście kukurydza świeża w kolbach, sama w smaku, nawet z solą, jest nieco nudna.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/08/kukurydza-gotowana-z-zioowym-masekiem.html