Przepis
Potrzebujecie:
• dowolne owoce (w moim przypadku kiwi, nektarynka i truskawki)
• 4 łyżki cukru
• 6 łyżek wody
• blender
• pojemniczki na lody (można kupić w Rossmanie)
1) Cukier z wodą gotujemy na małym ogniu przez około 5 min, następnie pozostawiamy do ostygnięcia.
2) W między czasie blendujemy nasze obrane i pokrojone owoce.
3) Wystygłą miksturkę wlewamy do naszych musów owocowych ( po łyżce do każdego, można więcej, będzie bardziej słodkie) i mieszamy.
4) Ja robię lody warstwowe, więc pierwszą warstwę (u mnie kiwi) nalewam do pojemniczków i zostawiam w zamrażalce na ok. 30 min.
5) Kolejną warstwą u mnie są truskawki. Powtarzam powyższy krok.
6) No i ostatnia warstwa, czyli nektarynka. I takie już przygotowane lody zostawiam w zamrażalce na ok. 4h
7) Po około 4 godzinach lody są gotowe do spożycia! :)