Sposób wykonania: 1) Sznycle delikatnie rozbijamy na cienkie plastry, nacieramy rozkrojonym na pół ząbkiem czosnku, doprawiamy solą oraz pieprzem 2) Na jednym brzegu każdego plastra piersi z indyka układamy pokrojone suszone pomidory i posypujemy je suszoną bazylią 3) Składniki dla 2 osób: - 3-4 sznycle z piersi indyka - 6-8 plastrów szynki parmeńskiej - pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju - ząbek czosnku - sól - pieprz - suszona bazylia Na dno naczynia kładziemy kilka łyżek masła i pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zwijamy sznycle tworząc roladkę, a następnie owijamy ją w 2 plastry szynki parmeńskiej 4)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.moje-idealia.pl/2017/10/roladki-z-piersi-indyka-z-suszonymi.html