Placki ziemniaczane z pieczarkami i parmezanem

Obiad
04.08.2017 8:00
Placki ziemniaczane z pieczarkami i parmezanem

Składniki: 750 g ziemniaków 1 mała cebula 150 g pieczarek 50 g parmezanu 2 łyżki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o jak najmniejszych oczkach. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Placki nakładać łyżką na dobrze rozgrzany na patelni olej. Parmezan i cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Po usmażeniu przełożyć na papierowe ręczniki w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/placki-ziemniaczane-z-pieczarkami-i-parmezanem/