Roszponka, rzepa i rzodkiewki

Ewa
Sałatki
03.08.2017 11:31
Roszponka, rzepa i rzodkiewki

A jeśli spodobała Wam się ta sałatka, odsyłam Was również do TEJ, bardzo podobnej i chrupiącej sałatki:) 1 duży pęczek rzodkiewek 1 rzepa 1 sałata rzymska 2-3 garści roszponki 1 szkl. Zachwycałam się tak mocno, że ze smakiem spałaszowałam jeszcze na kolację;) Roszponka i sałata rzymska podane w towarzystwie pokrojonej w paseczki rzepy i rzodkiewek, a wszystko to polane sosem jogurtowo-majonezowym o wyraźnym cytrynowym posmaku. Aby wykonać krążki parmezanowe, należy starty drobno ser uformować na blaszce do pieczenia w kopczyk, lekko go spłaszczyć i włożyć na około 8-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Niby proste, a wyszło bardzo fajnie, bardzo lekko, bardzo warzywnie. jogurtu (u mnie grecki) 2-3 łyżki majonezu sok z cytryny sól, pieprz, cukier Umytą roszponkę łączymy razem z porwaną na mniejsze kawałeczki sałatą rzymską.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/08/03/roszponka-rzepa-i-rzodkiewki/