Przepis na Zdrowe Wody Smakowe

Anna

Koktajle

03.08.2017 20:27

Przepis na Zdrowe Wody Smakowe

Jestem typowym Bykiem, a raczej typową Jaszczurką – uwielbiam leniuchować, wylegiwać się na słońcu, wygrzewać, wręcz roztapiać, dlatego cały rok czekam na LATO, a po kryjomu marzę o przeprowadzce do podzwrotnikowego kraju. W tym momencie jedną doniczkę z miętą mam na parapecie w kuchni, drugą na balkonie. Ze względu na grzybo i bakteriobójcze działanie oraz jej właściwości przeciwzapalne, roślina ta określana jest często mianem naturalnego antybiotyku. Melisę piłam bardzo często na początku ciąży, to jedno z ziół całkowicie bezpiecznych w tym okresie. 2. Większą część zaparzamy pod przykryciem przez 10-15 minut, następnie studzimy. 2. Większą część zaparzamy pod przykryciem przez 10-15 minut, następnie studzimy. 2. Większą część zaparzamy pod przykryciem przez 10-15 minut, następnie studzimy. Dlatego chcę się podzielić z każdą miłośniczką ciepła, zdrowia i pyszności PRZEPISAMI NA 3 ZIOŁOWO-OWOCOWE WODY SMAKOWE. Jeśli któraś z Was nie lubi gorzkawego smaku skórki cytryny, proponuję ją obrać, bo po jakimś czasie smak wody zacznie się zmieniać. Działa tonizująco na układ nerwowy, dlatego jest zalecana w bólach głowy oraz zespole przewlekłego zmęczenia. Ma działanie rozkurczające, które jest wykorzystywane w przypadku bólów menstruacyjnych oraz dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Nie powinnam narzekać, bo CZERWIEC na razie nas rozpieszcza, jest cudownie ciepło! MELISA to chyba jedno z najpopularniejszych ziół na sen i uspokojenie. Świeże gałązki szałwii płukamy pod bieżącą wodą. 5. Wrzucamy resztę szałwii jaka nam została (dla ozdoby). MIĘTA polecana jest przede wszystkim w dolegliwościach układu pokarmowego, zwłaszcza bólu brzucha, wzdęciach i braku łaknienia. Świeże gałązki melisy płukamy pod bieżącą wodą. 5. Wrzucamy resztę melisy jaka nam została (dla ozdoby). Świeże gałązki mięty płukamy pod bieżącą wodą. Do dzbanka/szklanki wkrajany sparzoną pomarańczę. 4. Wsypujemy lód (opcjonalnie). 5. Wrzucamy resztę mięty jaka nam została (dla ozdoby). Bardzo lubię miętę za jej świeży, lekko kwaśny smak i często dodaję ją do wody.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://makemore.pl/2017/06/przepis-na-wode-smakowa/