Najlepszy Pasztet Z Cukinii

Milena
Przekąski
03.08.2017 12:29
Najlepszy Pasztet Z Cukinii

Składniki: - 2 średnie cukinie - 6-7 suszonych pomidorów - 200 g sera żółtego - 2 jajka - szklanka bułki tartej * - 0,5 szklanki kaszy manny* - 1/3 szklanki oleju* - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - gałka muszkatołowa *szklanka to 220 ml Przygotowanie Cukinie przekrawamy na pół, łyżką wybieramy nasiona i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Pomidory kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wypróbowałam już kilka przepisów na pasztet z cukinii, ale ten jest wg mnie najlepszy. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze około pół godziny tak, aby wierzch się ładnie zarumienił.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/08/najlepszy-pasztet-z-cukinii/