Granita arbuzowa z nutą alkoholu

Jolanta
Desery
31.07.2017 6:44
Granita arbuzowa z nutą alkoholu

Ale tym razem postanowiłam w inny sposób wykorzystać ich soczystość i naturalną słodycz przygotowując je podobnie jak granitę miętową, zmrożony sok i miąższ w bardzo chłodzącej postaci granity arbuzowej. Składniki 1 kg arbuza (usuwamy skórę i pestki) 2 łyżki nalewki pomarańczowo-kawowej Miąższ arbuza miksujemy z nalewką. Przekładamy całość do foremki i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin, Co godzinę wyjmujemy pojemnik i rozdrabniamy zawartość widelcem, pojemnik wstawiamy ponownie do zamrażalnika. trochę podkręciłam jej smak dodając nalewki pomarańczowo-kawowej/ Granita arbuzowa z nutą alkoholu jest warta polecenia!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/granita-arbuzowa/