Wegetariańskie kotlety jajeczne

Małgorzata
Obiad
30.07.2017 12:07
Wegetariańskie kotlety jajeczne

6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe bułka tarta 1 czerstwa bułka szczypiorek sól, pieprz Smaczne kotlety, które przygotowuje się podobnie do kotletów z mięsa mielonego, tylko mięso zastępuje się w nich jajkami ugotowanymi na twardo. Wbijamy surowe jajko, drobno posiekany szczypiorek i dosypujemy 1-2 łyżki bułki tartej (masa powinna być luźniejsza niż ta, którą zwykle przygotowujemy z mięsa mielonego). Świetnie smakują z surówkami, szczególnie tymi o ostrzejszym smaku, jak również z gotowanymi warzywami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/07/kotlety-jajeczne.html