(na ok. 30-40) (na ok. 30-40) (na ok. 30-40) cukier do posypania cukier do posypania 1 jajko do smarowania 1 jajko do smarowania 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę przesiej na stolnice, dodaj masło, cukier i posiekaj na małe kawałki. Posmarujemy ciasto równomiernie marmoladą, następnie zwiń w rulon i odkrawaj ciasteczka o grubości 2-3 cm. Gotowe ciasteczka posmaruj roztrzepanym jajem, posyp cukrem i upiecz w piekarniku nagrzanym do 170C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia aż będą rumiane. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na prostokątny placek o grubości od 3 do 5 mm. Mąkę przesiej na stolnice, dodaj masło, cukier i posiekaj na małe kawałki.