Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Alicja
Ciasta
27.07.2017 23:28
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Składniki Ciasto - 100 g świeżych drożdży - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 3/4 szklanki ciepłego mleka - 4 szklanki mąki tortowej - szczypta soli - 100 g masła - 1 szklanka mąki tortowej - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - ok. 300 g obranego rabarbaru Przygotowanie Do miski wsypujemy kolejno : rozkruszone drożdże, cukry,rozbełtane jajka, olej, mleko oraz przesianą mąkę z solą. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 2-3 godziny. Po tym czasie mieszamy drewnianą łyżką i przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/07/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-i.html