Lekki omlet ryżowo jogurtowy (na mące ryżowej)

Magdalena
Śniadania
19.07.2017 18:36
Lekki omlet ryżowo jogurtowy (na mące ryżowej)

Składniki: - 2 jajka klasy M - 2 łyżeczki cukru trzcinowego - 2 łyżki jogurtu typu greckiego (u mnie z obniżoną zawartości tłuszczu) - 4 łyżki mąki ryżowej (u mnie ze sklepu eSłoneczko) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy ze sklepu eSłoneczko) - 1/2 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia propozycja podania: łyżeczka dżemu wiśniowego i odrobina cukru pudru Przygotowanie: Do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy jogurt typu greckiego. Propozycja podania – omlet kroimy na 4 części, oprószamy delikatnie cukrem pudrem i podajemy z łyżeczką (czubatą) dżemu np. wiśniowego. Sposób na łatwe obrócenie omletu – zsuwamy go z patelni na talerz. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook. Ja swój omlet ryżowo jogurtowy jem bez dodatków lub z odrobiną cukru pudru i dżemem wiśniowym. Następnie przykrywamy patelnią i obracamy, tak aby nasz omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/lekki-omlet-ryzowo-jogurtowy-na-mace-ryzowej/