Borek tureckie danie

Beata
Obiad
11.07.2016 0:09
Borek tureckie danie

Składniki 4 płaty ciasta filo 500 g mięsa mielonego 4 średnie ugotowane ziemniaki 4 łyżki masła klarowanego 1 duża cebula sól pieprz Do smarowania ciasta 1 jajko 4 łyżki mleka 70 g rozpuszczonego masła Przyłożyć duży talerz do borka i obrócić patelnię do góry, a następnie zsunąć ciasto ponownie na patelnię i w ten sposób dusimy go po drugiej stronie. Na bardzo małym ogniu dusić pod przykryciem, a kiedy będzie już rumiany obrócić całość na drugą stronę. Ponownie posmarować płat ciasta, nałożyć farsz i ułożyć na patelni tworząc z wałeczków ślimaka. Farsz nałożyć łyżeczką na 1 cm od brzegu wzdłuż brzegu i zwinąć rulon. Ułożyć go na patelni o średnicy 28cm posmarowanej masłem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/borek-tureckie-danie.html

smak i uczucie

Beata