Składniki: (na małą patelnię) - 2 jajka - 2 łyżki jogurtu naturalnego (nie może być zbyt rzadki) - 1 łyżka cukru (lub innego “słodzidła) - 1 pełna łyżka ciemnego kakao (u mnie z eSłoneczko) - 4 łyżki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia - 3 łyżeczki konfitury wiśniowej - cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, szybko mieszamy. Następnie przykrywamy patelnią i obracamy, tak aby nasz omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną. Omlet kroimy na 4 części, oprószamy cukrem pudrem i podajemy z wiśniową konfiturą. Gęstą masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym. Jakby słabo się ścinał można przykryć na chwilę patelnię pokrywką. Sposób obrócenia omleta – zsuwamy go z patelni na talerz.