Ciasto idealnie sprawdzi się w ciepłe dni 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki 10 łyżek wiórków kokosowych 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 200 g masła 1 galaretka cytrynowa 330 ml śmietanki 30% 250 ml wrzątku około 300 g herbatników (30 szt.) W jednej szklance mleka mieszamy proszek budyniowy, mąkę i jajko. W międzyczasie galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy budyń i wiórka kokosowe. Mieszaninę wlewamy na gotujące mleko i mieszamy, aż powstanie budyń oraz odstawiamy do wystygnięcia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2017/07/ciasto-kokosowo-cytrynowe-bez-pieczenia.html