TARTA JAGODOWA Z LODAMI!

KAROLINA
Ciasta
17.07.2017 13:41
TARTA JAGODOWA Z LODAMI!

No i czy trzeba czegoś więcej? PRZEPYSZNIE! SKŁADNIKI: - 250g mąki ze zmielonych płatków owsianych pełnoziarnistych - 110g oleju kokosowego - 2 żółtka - 2 łyżki mleka - stewia 1-2 łyżeczki -płaska łyżeczka proszku do pieczenia ponadto: - 400g jagód (można dodać więcej nawet 550g) - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - łyżeczka stewi - 2 łyżeczki miodu WYKONANIE: - wszystkie składniki na ciasto połącz łyżką, potem dłonią, ciasto może być kleiste, nie szkodzi wstaw do lodówki na 30 minut. - jagody umyj, połącz ze stewią i mąką ziemniaczaną, wysyp na ciasto i polej miodem - wstaw do pieca na 30 do 40 minut, pieczemy na złoty kolor ciasta, temp. 170 stopni C Po wyjęciu z pieca ciasto odstaw na 15 do 20 minut, powinno być lekko ciepłe ale nie gorące. Tartę wykonałam z mąki owsianej uzyskanej poprzez zmielenie płatków owsianych pełnoziarnistych, oleju kokosowego i fantastycznych polskich leśnych jagód, które zachwycają smakiem, kolorem i aromatem. Podawaj z gałką lodów, ja użyłam lodów pistacjowych, które idealnie się komponują smakowo. Nie podawaj z sorbetami, bo ten smak nie będzie pasował do tej tarty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2016/07/tarta-jagodowa-z-lodami.html