Nalesniki, przygotowałam na maślance i mleku, wyszły bardzo smaczne! JAK ZROBIĆ CIASTO NA NALEŚNIKI? SKŁADNIKI: - 2 małe filiżanki mąki tortowej - 1 filiżanka mleka 1,5% - 1 filiżanka maślanki - 2 jajka rozmiar L - 3 łyżki oleju rzepakowego - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka klarowanego masła W/w składniki wymieszaj za pomocą rózgi w misce. Na stole pojawiły się przepyszne jak zawsze naleśniki, z kolorowymi owocami, tym razem: mango, liczi, mrożone jagody i czarna porzeczka. Dodatkowo konfitura z wiśni własnej roboty (przepis na blogu) i dla tychm którzy lubią słodkie: cukier puder. Smaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Czuć wiosnę w powietrzu, za oknem mam błękitne niebo, a termometr pokazuje ponad 11 stopni C. Naleśniki domowe z owocami! Uwielbiam poranki, takie jak ten!