Przed podaniem sprawdźcie czy jest ugotowana, różnie się może zdarzyć :). Podobne przepisy: Fasolka szparagowa z orzechami Fasolka szparagowa z fetą Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów Fasolka szparagowa z harissą i migdałami Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej pół szklanki sosu barbecue pół szklanki wody sól Fasolkę myjemy i odcinamy z niej brzydkie końcówki (ja głównie skupiałam się na tych twardych, same ogonki od czasu do czasu zostawiałam). Jeżeli nie macie ochoty na robienie swojego sosu, zaopatrzcie się w sklepowy z jakimś dobrym składem. Z kaszą gryczaną i ostatnim słoikiem zimowej sałatki z kapusty. Szukałam w głowie pomysłów na pieczoną fasolkę, skrzętnie omijając pomysł zapieczenia jej w sosie pomidorowym.