Drukuj Przepis na makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami 2 porcje Składniki 140 krótkiego makaronu np. fusilli ½ pęczka zielonych szparagów kilka suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka oliwy oliwa do zeszklenia cebuli sól, pieprz do smaku Przygotowanie Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj - ok. 10-15 minut - sprawdzaj czy nie jest za twardy, ale uważaj by go nie rozgotować! dried tomatoes 1 clove of garlic 1 small onion 1 tablespoon of sesame 1 teaspoon sesame oil 1,5 tablespoon of olive salt, pepper to taste Niby to mała zmiana w porównaniu do poprzedniego przepisu na makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami, jednak w smaku jest ogromna różnica. Także ten przepis na makaron ze szparagami jest zupełnie inny w smaku i mam nadzieję, że będzie Wam smakował. W garnuszku zagotuj wodę, posól ją i wrzuć na kilka minut szparagi by delikatnie zmiękły, ale mają być nadal jędrne. Ponieważ ze względów zdrowotnych powinnam unikać glutenu to użyłam makaron bezglutenowy, jednak oczywiste jest, że makaron z mąki durum też się sprawdzi. 3.5.3226 English version Pasta with asparagus, dried tomatoes and sesam 2 servings 140 g of short pasta (I used gluten free pasta) ½ bunch of asparagus 4 U mnie znowu przepis na makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami. Szparagi opłucz pod bieżącą wodą, usuń zdrewniałe końcówki i pokrój w kawałki długości 4-5 cm. Wrzuć do wrzącej wody na kilka minut - mają być jędrne i delikatnie miękkie, ale nie rozgotowane. Fry onion and garlic on a little oil. Mix the cooked pasta with sesame oil, fried garlic and onion. Jednak dziś w zupełnie innej otoczce, bo mocno sezamowej – z sezamem i olejem sezamowym. Put pasta in the boiling water and cook – about 10-15 minutes – check if it is not too hard, but be careful not to overcook it! Zarówno smakują mi szparagi z orzechami, jak i szparagi z sezamem. Jednak możesz też je zblanszować lub ugotować na parze.