1 kg ziemniaków (waga po obraniu) 2 jajka 2 łyżki oleju 40 dag mąki ziemniaczanej szczypta soli 50 dag mielonego mięsa 1 duża cebula 4 pomidory 2 garście rodzynek 3 ząbki czosnku słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki oregano 2 szczypty chilli szczypta cukru sól, pieprz tłuszcz do smażenia źródło: przepis własny Bardzo fajny pomysł na imprezową przekąskę. W smażonych pierogach najbardziej podoba mi się to, że nie muszę uważać na ich dokładne zlepianie. Jako, że bardzo lubię połączenie mięsa ze słodkim, to w nadzieniu nie zabrakło rodzynek. Dzięki temu, że pierogi są smażone a nie gotowane to nadzienie nie wypływa. Pierwszy raz robiłam pierogi, gdzie ciasto pierogowe ma w sobie ziemniaki. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepłoIlość porcji: ok. 30 szt. Gdy mięso przestanie być surowe dodajemy rodzynki, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Czas przygotowania: 1,30hKoszt przygotowania: ok. 25 zł