Quinoa z ryżem i jabłkami

Magdalena
Obiad
10.07.2017 11:15
Quinoa z ryżem i jabłkami

Składniki: - około 50-60 g ryżu naturalnego parboiled + QUINOA biała RISANA - 2 jabłka - duża szczypta cynamonu (można dać więcej wg upodobań) - około 8-9 kropel soku z cytryny - 1/2 łyżki cukru kokosowego - 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Dziś zapraszam Was na pyszną wariację na temat popularnego ryżu z jabłkami. Woreczek ryżu naturalnego parboiled + QUINOA gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu (10 minut). Na patelni nakładamy olej kokosowy, ścieramy na dużych oczkach obrane jabłka, dodajemy cukier kokosowy i cynamon. Przed podaniem delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny (można ten krok pominąć, ale nadaje on ciekawego smaku). Dodajemy ugotowaną mieszankę ryżu z quinoa, mieszamy i chwilkę podsmażamy (próbujemy).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/quinoa-z-ryzem-i-jablkami/