Zamrożone 3/4 ciasta utrzeć na tarce z dużymi oczkami na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju 1 cukier waniliowy (16 g) ok. 600 g dojrzałych moreli Ciasto: 2,5 szklanki mąki 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek masło do wysmarowania i bułka tarta do wysypania formy (lub papier do pieczenia) Dodatkowo: cukier puder do posypania Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier, a następnie budyń (proszek budyniowy) i cukier waniliowy. Pokrojone w kostkę masło zagnieść z pozostałymi składnikami i podzielić na dwie części (około 3/4 i 1/4). Morelowa modyfikacja jednego z najpopularniejszych przepisów na stronie, czyli kruchego ciasta z lekką, budyniową pianką. Na koniec zmiksować z olejem. Morele sparzyć i obrać ze skóry.