Składniki: Ciasto: - 3 szklanki mąki krupczatki, - 6 żółtek, - 4 duże łyżki cukru drobnego do wypieków, - 1 kostka masła (zimnego), - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, - szczypta soli, - łyżeczka pasty waniliowej, - 3 szklanki mąki krupczatki, Krem śmietankowy: - ok. 650 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej), - 250 g serka mascarpone (schłodzonego), - 3 łyżki cukru pudru (do smaku), - 1-2 łyżeczki pasty z wanilii, - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Wałkujemy ciasto do blaszki o wymiarach ok. 25 x 35 (lub większej, gdyż z takiej ilości składników ciasta wychodzi dość znaczna ilość, część możemy pozostawić do innych ciast). Wałkujemy ciasto do blaszki o wymiarach ok. 25 x 35 (lub większej, gdyż z takiej ilości składników ciasta wychodzi dość znaczna ilość, część możemy pozostawić do innych ciast). Ciasto nakłuwamy widelcem, pieczemy do zezłocenia i suchego patyczka ok. 20-30 min. w rozgrzanym piekarniku do 180°C. Ciasto nakłuwamy widelcem, pieczemy do zezłocenia i suchego patyczka ok. 20-30 min. w rozgrzanym piekarniku do 180°C. Wykonanie: Wykonanie: Ciasto: Suche składniki łączymy ze sobą: 3 szklanki mąki, proszek do pieczenia z 1 kostką masła. Zawijamy w folię spożywczą wkładamy do lodówki na min. 30 min. Zawijamy w folię spożywczą wkładamy do lodówki na min. 30 min. Zamiast wałkować ciasto możemy pokruszyć/potrzeć na tarce, a następnie ciasto dociskamy dłonią do dna blaszki. Zamiast wałkować ciasto możemy pokruszyć/potrzeć na tarce, a następnie ciasto dociskamy dłonią do dna blaszki. Dodatkowo: - 4 galaretki truskawkowe, - ok. 1 kg truskawek, - duże opakowanie mini bezików ok. 150-200 g, do wyłożenia na wierzch ciasta. Rozgniatamy masło widelcem lub siekamy je na drobne nożem/lub rozdrabniamy mieszadłem miksera. Rozgniatamy masło widelcem lub siekamy je na drobne nożem/lub rozdrabniamy mieszadłem miksera. Suche składniki łączymy ze sobą: 3 szklanki mąki, proszek do pieczenia z 1 kostką masła. Tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki, ciasto wkładamy do schłodzenia do lodówki. Tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki, ciasto wkładamy do schłodzenia do lodówki. Wykładamy truskawki, większe pocięte na pół, mniejsze w całości.